Хармониски осцилации.

Криво ми е само што, иако мислам дека сум барем малку инжињерски тип, повеќе ми се свиѓа објаснувањето за „обичните“ луѓе. :)

1. За инжињери.


2. За сите останати.

Овој запис беше напишан во оригиналниот УЕБ. Обележи го трајниот линк.