Кајмакот – додаток за Фајрфокс за пријавување статии.

Направив додаток за Фајрфокс за да може полесно да се пријавуваат статии на Кајмакот.

Еве кој сака може да го инсталира.

Кога ќе се инсталира се овозможува кратенката ALT+K која носи директно на врската за пријавување статии со веќе внесена адреса на статијата. За тие што не користат кратенки има и ставка во Алатки(Tools) менито, во менито на десен клик и во Алатникот(Toolbar)

Работи сигурно на Firefox 2.0.0.3 (linux, windows, mk, en) и на 1.5.0.9 (windows en). Ако примети некој дека не работи знаете како да ме најдете. :)

Исто пред некој ден по сугестија на Миша направив и копчиња кои можат авторите на вебсајтови да ги стават кај себе. Покрај Миша кој ги стави дугмињата со број на гласови, Гудбајтс и Гоце направија врски со сликичка за директно објавување на нивните блогозаписи. Супер! :)

Овој запис беше напишан во оригиналниот УЕБ. Обележи го трајниот линк.