Bluetooth сервис за добредојде во канцеларија

Во Рамстор и пред Бисер имало демек bluetooh зона и на сите мобилни во близина им праќало разни сликички.

Направив мало python програмче за на работа кое го прави истото, па може на некој ќе му користи. Плус ќе биде интересно да добијам повратни информации како функционира со разни модели на мобилни. Му треба компјутер со Linux и bluetooth адаптер. Linux може да се најде било каде, а во Анхоч има донгле за 350 денари што си работи супер.

Значи, работи континуирано и на сите bluetooth уреди во близина кои ги гледа првпат им праќа контакт информации (vcard.vcf). Секој следен пат кога ќе види ист уред му праќа некоја случајна сликичка за позадина.

Во архивата има procitaj.txt со информации кои библиотеки му требаат и како работи.

Архивата: bluetooth_dobredojde.tar.gz. Околу 300 слики од zedge.com: sliki_zedge_com.tar.gz

Овој запис беше напишан во оригиналниот УЕБ. Обележи го трајниот линк.