Дали е Велигден?

Малку си поиграв и еве еден обид да помогнам на учениците од основните училишта кои оваа година почнаа да учат веронаука. Направив мало сајтче кои ќе им каже дали денеска е или не е Велигден.

http://www.dalieveligden.mk. Има и rss канал на кој може да се претплатиш и секој ден да бидеш известен дали денеска е Велигден или не.

Не дека е нешто ново: http://www.isitchristmas.com/, hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/, http://isittuesday.com/

Овој запис беше напишан во оригиналниот УЕБ. Обележи го трајниот линк.