Архива за категоријата: оригиналниот УЕБ

Сподели знаење 11 – GRUB splashimages

Еве за тие што беа на Сподели знаeње 11, ги стаив
груб сликите (3MB). Има некаде 90 слики,
повеќете се од интернет што сум ги собирал а има н… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Сподели знаење 11 – GRUB splashimages

Кајмакот – додаток за Фајрфокс за пријавување статии.

Направив додаток за Фајрфокс за да може полесно да се пријавуваат статии на Кајмакот.
Еве кој сака може да го инсталира.
Кога ќе се ин… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Кајмакот – додаток за Фајрфокс за пријавување статии.

Кајмакот – популарни македонски статии.

Пред некоја недела учев веб програмирање со Џанго(Django) па земав да правам web 2.0 сајтче
како Digg, Krtica.ba за пријавување, гласање, споделува Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Кајмакот – популарни македонски статии.

Хармониски осцилации.

Криво ми е само што, иако мислам дека сум барем малку инжињерски тип, повеќе ми се свиѓа објаснувањето за „обичните“ луѓе. 🙂
1. За инжињ… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Хармониски осцилации.

investinmacedonia.com? Лицемерие.

Воопшто не ми е јасно зашто веб страната на кампањава „Invest in Macedonia“
има странски домејн и е хостирана во странство?
Зарем нема довол… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on investinmacedonia.com? Лицемерие.

Свежи информации

Бидејќи Микрософт сака да го патентира RSS, ај додека
можеме да ги следиме новостите на овој начин, да си ги споделам изворите на свежи и… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Свежи информации

Флеш видео

Флеш видео иако не е отворен формат, сепак е документиран и со YouTube и Гугл видео
стана дефакто стандард за видео на интернет (добро посл Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Флеш видео

Сурфање во стил на BOFH

Барав нешто на
Гугл за Ризико
и наидов на страницава со
пред сè закон идеја! 🙂 Redirector скрипта за squid која ги врти наопачки сликите пр… Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Сурфање во стил на BOFH

Денеска сме 286.

Денеска сме 286. Утре денот ќе стане 32 битен и ќе биде 386. Задутре 486-ка. 🙂
Не ми текна мене ова, го прочитав на Слешдот. 🙂
Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Денеска сме 286.

Професионално новинарство, мало морген.

Какви ли само глупости лупаат нашиве новинари за темите кои не ми се познати.

Кога немаат никакви филтри по медиумите за Читај повеќе

Објавено во оригиналниот УЕБ | Comments Off on Професионално новинарство, мало морген.