Архива за категоријата: хаклаб

Тивок биторент клиент

Сега имам тивок биторент клиент за по дома. Клучниот збор е тивок. За да симнам некој торент немора да имам упалено компјутер со напојување од катаљарда децибели. На TP-Link рутерот врзувам usb стик на кој се симнуваат торентите, преку samba … Читај повеќе

Објавено во интернетот, хаклаб | Comments Off on Тивок биторент клиент

Анализа на .мк домените

Незнам зашто ми е ова интересно, но во 2008 ја направив анализава на .мк домените, после тоа и сајтот кој ги кажува новорегистрираните .мк домени дента достапен на domejn.ot.mk. Сега после 4 години во Хаклаб направив повторно анализа на .мк … Читај повеќе

Објавено во хаклаб | Comments Off on Анализа на .мк домените