Таг архива: https

Perspectives project – HTTPS подобрено и проширено

Дали знаеш дека твојот интернет прелистувач слепо им верува на над 650 CA (авторитети за сертификати) за да ти потврди дека https://gmail.com навистина е Gmail.com на Google серверите? Тоа значи дека било кој од тие 650+ авторитети може да издаде … Читај повеќе

Објавено во безбедност | Означено со , , , , | Comments Off on Perspectives project – HTTPS подобрено и проширено